De winkelwagen is leeg
homeEen tekening is gemaakt in een zinkplaat die bedekt is met een laag etsgrond. De tekening wordt gemaakt met een stalen pen. Vervolgens wordt de plaat in een salpeterzuurbad gelegd, waardoor de lijnen van de tekening dieper in de plaat bijten.

De vernis beschermt de rest van het materiaal. Na het schoonmaken is de plaat in inkt bedekt, waarbij de lijnen van de tekening worden gevuld. Nu wordt alleen het oppervlak gereinigd, zodat de inkt in de ge-etste lijnen blijft. Nu kan de tekening op vochtig etspapier worden afgedrukt.

De eerste afdruk is altijd een verrassing, omdat het de lijnen toont die meer aandacht nodig hebben, of andere kleine onvolkomenheden, die op hun beurt kunnen worden bewerkt.

Als de ets klaar is, zaagt Gerda de omtrek van de tekening uit het zink en gebruikt zwarte inkt om de lijnen in de figuur te vullen. Na het afdrukken, wanneer het papier droog is, gebruikt Gerda aquarel om de tekening in te kleuren.

als de ets klaar is, snijdt ze een bijpassend paspartout en wordt dit in een felgekleurd aluminium frame geplaatst. Het bestelde werk wordt zonder paspatout en lijst gestuurd.
FaLang translation system by Faboba
© Copyright 2017 Gerda Bleeksma - Site by Multi Action